1. Zaleca się picie wody butelkowanej.
2. Restauracje i bary prowadzone są przez ludność pochodzenia francuskiego, kreolskiego, indyjskiego, chińskiego, angielskiego. Więc jak widzimy wybór potraw jest
bogaty, niestety jednak ograniczony przez to, że wiele produktów jest
importowana.
Warzywa przed spożyciem powinny być
ugotowane, a
owoce obrane.
3. W razie jakiś problemów, można skorzystać z pomocy
miejscowych biur informacji.
4. W dobrym tonie jest wręczenie niewielkiego
podarunku gospodarzowi udając się z wizytą. Udając się z nią, spotkamy się z takim typem gościnności, jaki związany jest z naszą religią i zwyczajami. My jako goście również powinniśmy zwrócić uwagę na tradycje miejscowych i starać się je
uszanować.
5. Nie należy
kąpać się w wodach słodkich i wolnostojących z powodu zagrożenia
bilharcjozą. Tylko odpowiednio utrzymywane i
chlorowane baseny są bezpieczne.