Hotel ma około 20 lat. To około 20 pięciopiętrowych pojedynczych budynków. Całkowita pojemność około 1500 osób. Część pokoi po remoncie, w kategorii "privilege", część "junior". Pięknie utrzymany ogród pomiędzy budynkami. Oczka wodne, ścieżki, altany, stała i staranna pielęgnacja.
Zakwaterowanie
U naszego juniora widać niechlujne naprawy niemal wszystkiego, od pospiesznie wymienianych uszkodzonych płytek, w innym odcieniu, po wadliwe gniazdka elektryczne (wybite tak, że nic w nich nie trzymało), niesprawny odpływ zlewu czy brakujące suszarki na balkonie, lub żarówki nieoświetlające. Po wprowadzeniu się chętny i szybki remont tego co dało się naprawić. Jednak sprzedawanie tych pokoi jako „pięciogwiazdkowych” to wielka śmiałość.
Wyżywienie
Jedzenie gorsze niż w podobnych 5* hotelach w Egipcie, ale i tak dobre. Dobry wybór owoców i warzyw, dobre dania z jajek, słaba jakość włoskich i hiszpańskich potraw, np. paelli czy pizzy. Paella prawie bez składników, pizza prawie bez sera.
Obsługa w hotelu
Usługi szerokie i uporządkowane.
Plaża
Plaża jest czysta i ładna, w palmowym gaju, dużo leżaków i cienia. Problem z wodorostami, które codziennie były wyrywane traktorem, ale było ich bardzo dużo na brzegu iw wodzie. Dno w 85% pokryte jest glonami i trawą wodną. Dlatego trudno jest pływać, ponieważ głębokość wynosi tylko około jednego metra do 100 metrów od brzegu (w zależności od przypływu).
Ta recenzja została automatycznie przetłumaczona za pomocą Google Translate